You are currently viewing Пътят на фотографа – Иво Данчев
exc-5a64a2db9140b7fa0aad7918

Пътят на фотографа – Иво Данчев

Балканският Бръснар поема по пътеката на авантюриста фотограф Иво Данчев, която ги отвежда до едно необикновено място, където преобразяването на косата и вътрешния мир се сливат в едно специално приключение.

М Я С Т О :
Родопи, България

У Ч А С Т Н И Ц И :
Йордан Александров | Иво Данчев

Родопите са мястото на това необикновено ала Balkan Barber преобразяване и нашият водач нарича тази дива местност свой дом.

”Фотографа Иво Данчев е посветил живота си на това да улови и запечата през лещата на обектива си удивителните гледки на природата.

От преследване на диви коне и хищни птици, до допира с изгубени древни култури и цивилизации; той е обиколил света снимайки места, за които повечето от нас само биха мечтали.

Днес двамата са се разбрали за “бартер” – подстригване срещу разходка. Иво ще заведе Йордан на преход в планината, а Йордан ще се погрижи за прораслата му коса и брада. това пътуване през свежия въздух и дивата природа зарежда и успокоява съзнанието. Според Иво язденето на кон е една от най-чистите форми на общуване с природата и от седлото на коня гледната точка на човек става друга.

Запознайте се с г-н Рамадан -живо въплащение на това как би изглеждал човек, ако се отдаде изцяло на живот в синхрон с природата. Той е овчар, живее без електричество и вода, и произвежда сам всичко, от което има нужда, за да живее.

Иво и Йордан потеглят рано сутринта. Той иска да заведе Йордан на специално място, място за молитви, на което се е раздавала милостта на боговете, място, което те кара да пречупиш мирогледа си през друга призма. Там двамата споделят безвремието и взаимната промяна. Уговорката е спазена – коса срещу преспектива.