Аз съм Йордан, балканският бръснар.


Вдъхновен от чувството, което тази промяна внесе в мен самия, поставих си цел да „запаля“ повече хора, да ги накарам да се вгледат дълбоко в себе си и да открият нови пътища. За мен промяната е пътешествие, което с радост бих предприел с всеки един от вас, без значение в коя точка на света се намираме.

Бръсненето е емоционално преживяване,  което никога не би могло да се случва на бързи обороти, то е доверие, то е споделяне, то е отрязък безвремие. Винаги е лично и винаги има история.

 

yordan-alexandrov-the-balkan-barber

 


Защо „балканският“ просто е. Роден съм преди около 25 години в малко градче до Шумен, в България, на Балканския полуостров.Балканите за мен винаги са били събирателно понятие, пъзел от емоции и от страсти, създаващ чувство за принадлежност. Парченце от този пъзел съм и аз самият.

Защо “бръснарят” : Професионалният ми път на фризьор започна преди шест години в Лондон, за да ме отведе в дълбоките дебри на родните балкани, където вдъхновен от дядо ми преоткрих изкуството на бръснаря.


 

Квалификация

Vidal Sassoon Academy London – 2016 ; London School of Barbering – 2015; Бръснарница – Харун и Харан Турция – 2015; Стилист Капанов – 2010


Салони + Бръснарници + други:


[2010 – 2011]  асистент фризьор „Анатоли Велев“ SALON

[2011– 2012]  фризьор  „MV“ milen vasilev SALON

[2012 – 2017]  Стилист и Бръснар [‘nouhau] SALON

[2016 – … ]  Kонсултант & Асистент „My Beautifuly I“ STUDIO

[2018 – …]   „Balkan BARBER“ SALON