The Balkan Barber in The Laboratory [Sofia]

The Balkan Barber in The Laboratory [Sofia]

 

… ПРОМЯНА

Balkan Barber е сайт за промяната. За онзи момент, в който всичко се преобръща и всички намират мястото си; за мига, в който лутането спира, частите пасват и посоката е пълна и категорична. Но моментът на промяната е нещо абстрактно при мен: процесът бе бавен и последователен.

След многото разкази на най-различни хора за живота и грешките им дойде и осъзнаването: че им влияя не само външно, но им помагам да се чувстват и по-добре вътрешно.

А с осъзнаването се появи и жаждата за още. Винаги съм бил първичен и откровен, затова и задавах директни въпроси на хората, на моите клиенти. Отговорите ме караха да мисля все повече и повече и все в една посока – кое е най-важно в живота. Появиха се въпросите:

… кой съм аз?
… какъв съм?
… защо работя това, което правя?
… помагам ли на света?
… кое е най-важното нещо?
… кое е най-важното време и колко вида времена има?
… защо мразя, защо обичам?

ПОЗНАВАМ ЛИ СЕБЕ СИ?

Balkan Barber е личен проект, идеята за който се появи в село Бела Речка, на фестивала Goat milk. На него аз, Йордан Александров, открих себе си (и много сродни души), живеейки и разсъждавайки обнадеждаващо, вдъхновяващо. Там се роди и желанието да заснемем и покажем личната история и промяна на хората, които срещам през пътя си. Така Balkan Barber е всичко, което съм аз.