You are currently viewing Христо Добрев – звуков дизайнер & композитор
exc-6255755a27037b2947038d6b

Христо Добрев – звуков дизайнер & композитор

WEBSITE: https://dobreffsounds.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/DobreffSounds 

Звукът в тишината

Интроверт,  оскъден на думи и много богат на мелодии. Когато разговаря с него човек има чувството, че разговаря само с половината Христо, а другата е някъде там композираща. Слушайки го никога не би предположил, че е работил над големи международни филмови заглавия, и телевизионни реклами, които всички сме гледали – списъка е дълъг – UNICEF, A1, Bulsatcom, Васко Василев, Бояна филмс, където е работил като звуков дизайнер, компютърни игри и много други. Сред толкова много звук Христо намира вдъхновение в тишината и природата. От скоро и в ритъма на бебешкия рев. Очакваме с нетърпение какво вдъхновение би му донесъл. 

Ето и една малко разказвана история за Христо и Йордан – приятели от детинство. Христо е истинското начало на фризьорската кариера на Йордан – Това е първият човек, който е подстригал. Тогава и двамата са на 13 години и двамата тъкмо са били поставени пред подвеждащия избор, който всеки от нас някога е трябвало да направи – да не станем космонавти, актьори, музиканти, пирати и мечтатели, а да станем “нормални” хора с “нормални” професии. Тогава никой не ти казва,че може да си двете – и актьор и “нормален”, и музикант и “нормален” и мечтател и успешен. .. и така Данчо, нахокан от родителското тяло за избора си да стане актьор решава да стане човек със занаят, а Христо музикант.. 20 години по-късно и двамата се оказват всичко, което ни казват, че не можем да бъдем – и мечтатели и усепшни.  

От скоро Христо се е отдал изцяло на самостоятелния си проект Dobreff Sounds, където може да откриете и последните му проекти, един от които печели награда за звуков дизайн от международния филмов фестивал в Рим. Освен проектите там може да чуете и оригиналните му композиции на пиано или да го потърсите за звукова консултация.